Ανακοινώσεις Δραστηριότητες

Επίσκεψη μαθητών στο Μοναστήρι του Aγίου Διονυσίου στον Όλυμπο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Βυζαντινές Εκκλησίες»  που πραγματοποιείται στο σχολείο μας, μια ομάδα μαθητών την Παρασκευή 31\01\2020 επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Aγίου Διονυσίου στον Όλυμπο. Με συνοδούς καθηγητές τον κ. Σιδηρόπουλο Παναγιώτη και την κα. Καλόγρια Ελένη.

Ο πρώτος χώρος που επισκεφθήκαμε ήταν ο κεντρικός ναός του μοναστηριού όπου η κ. Καλόγρια ως θεολόγος μας ανέλυσε τα μέρη ενός ναού.Ο δεύτερος χώρος που επισκεφθήκαμε ήταν το μουσείο του Αγίου Διονυσίου, όπου ο υπεύθυνος μοναχός μας διηγήθηκε την ιστορία του μοναστηρίου, των κειμηλίων και των λειψάνων των Αγίων. Στη συνέχεια ο κ. Σιδηρόπουλος με τα αγόρια της ομάδας , επισκέφθηκαν το άβατο του μοναστηρίου όπου υπήρχε ένας πανομοιότυπος μικρότερος ναός. Έχοντας ακόμα χρόνο στη διάθεση μας επισκεφθήκαμε τον χώρο με τα αναμνηστικά και στη συνέχεια ανηφορίσαμε το βουνό όπου και εκστασιαστήκαμε από τη θέα του τοπίου και τη γαλήνη της φύσης αυτή την εποχή του χρόνου.

Γεμάτοι γνώσεις, ψυχική ανάταση και πνευματική ικανοποίηση, επιστρέψαμε στην αγκαλιά του αγαπημένου μας σχολείου και την καθημερινότητα μας .

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου