Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης « Όταν πέφτουν οι μάσκες»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 20-01-2023 όλοι/ες  οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση  « Όταν πέφτουν οι μάσκες», ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Μαργαρίτη  στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδης».

Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που βρίσκονται στην δύσκολη ηλικία της εφηβείας.  Μέσα από ένα στημένο παιχνίδι θάρρους  και αλήθειας 19 έφηβοι συναντώνται σε ένα απομακρυσμένο νησί και εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες και τις ανασφάλειές τους. Οι έφηβοι ηθοποιοί κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς μέσα από τη διαδρομή τους διαπίστωσαν πόσο εύκολα κάποιο  θύμα εκφοβιστικής συμπεριφοράς μπορεί να μετατραπεί σε θύτη. Τέλος, κατάφεραν  να μεταφέρουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα: το bullying είναι μια κακή συνήθεια και το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να είναι ο εαυτός του.  Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αφύπνισή τους σε συμπεριφορές εκφοβισμού.

Πολλά θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στον μαθητή του σχολείου μας Θωμά Θεοχάρη και στην περσινή απόφοιτη Χριστίνα Τούρτα για την άψογη ερμηνεία των ρόλων τους και  τη συμμετοχή τους στην εξαιρετική αυτή παράσταση!

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης